Followers

Tuesday, May 10, 2016

Alhamdulillah keputusan bagus

Assalamualaikum

Hey kau cubalaah jujur padaku. Hhehehee hati happy sebab tu boleh menyanyi. Alhamdulillah keputusan sem nie terbaik. Syukur sangat. Memang tak terkata la. Dalam hati nie nak menangis ketaw semua da.

Kiranya tak sia² la masuk hutan buat praktikal test hari tu. Bersekang mata study for final. Alhamdulillah rezeki Allah bagi kepada saya. Terharu

Cukuplah saya bagi tahu sem nie saya masih kekalkan pointer saya. InsyaAllah sem depan berusaha lagi sebab ada subjek killer. Memang koma la lepas nie study. Nak hadam segala teori cheq oiiiii. Jadi silalah siapkan diri anda dengan kuat fizikal dan mental. #mentalkoyak

Cukuplah saya coretkan di sini. Assalamualaikum. Yeayyyy nak mintak hadiah dekat my Ayah. Xoxoxo bye

P/s : sekarang saya suka ambik gambar bunga :)

Monday, May 9, 2016

Instagram ( Handphone review )

Assalamualaikum

Yayyyy I'm back. Hahahahha ketagih nak update blog kesayangan nie. Baru baru nie tak la baru sangat. Heheheheh korang selalu tengok orang jual handphone dekat instagram kan? Murah dan berbaloi. Tapi takut kena tipu? Ni mai cheq nak habaq yang trustseller punya.

Depa punya phone memang tiptop punya. Murah, quality baguihhh. Hampa nak phone apa? Huawie, iPhone, samsung,oppo macam² lah ada. Rambang mata cik oiiiii. Myset, original set semua ada.

Lagi satu harga hampa tak payah nak habaq la. Memang kaw punya murah. Tapi kalau hampa nak benda murah mesti la kena sabar. Sebab dia pre-order. Cheq pun beli order bulan 12 sampai tahun nie. Memang lama tapi berbaloi dengan harga yang murah. Handphone pon quality.

Meh cheq nak habaq depa punya instagram. Instagram depa nama GADGETMURAHHEQ cepat² la hampa p follow. Dep nak buka order untuk bulan 6 plak. Pi cepat la. Lekaih². Oppssss nie bukan iklan berbayaq nah. Nie cheq review sendiri nah. Cheq beli dari depa hokehhh.

AKAN DATANG

Assalamualaikum

Alhamdulillah setelah lama tak berblog nie rasa rindu pulak. Heeheheh sebenarnya bukan tak ada masa nak blog tapi ada masalah dengan laptop hamba. Alhamdulillah hari nie saya update dengan  handphone.

Hari-hari aku rindu dengan blog. InsyaAllah lepas nie akan ada banyak cerita dalam blog nie. Walaupun hambar. Hahahahah tapi agak-agak ada orang baca lagi tak blog hamba yang dah lama bersawang nie?

Lagi satu kita ada nak updated product review terbaru dari bihanmakeup. InsyaAllah tak lama lagi akan dilancarkan. Hehehehe memang terbaikk la set makeup bihan nie. Tunggu tau updated yang akan datang. Muahciked

Wednesday, March 9, 2016

RANDOM UPDATE ( SHORT UPDATE )



Assalamualaikum.lama tak update blog nie. dah bersawang rasanya. ade lagi ke orang yang baca blog kite nie. *muka comel* hahahaha.  maklumlah dengan dengan hujung sem dua nie banyak asignment yang lecture bagi sampai tak sempat nak update blog.huhuhu hari nie curi-curi update walhal  report tak siap lagi. study pun belum untuk test yang akan datang. tak boleh nak update panjang nak buat kerja dulu. bye.
doakan saya sem nie dapat anugerah dekan ya. Amimmm.....







Saturday, February 6, 2016

" Segmen Ucing Nak Url 3 "

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/02/segmen-ucing-nak-url-3.html


Segmen Ucing Nak Url 3

Hi Blogger Segmen Ucing Nak Url kembali Lagi "Ucing Nak Url Bahagian 3" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 2 .Bolehlah Menyertai Segmen ini.40 Penyertaan akan Menyaksikan Artis Popular Dari Hollywood Dalam Bulatan Merah.Siapakah Artis Tersebut .?

Syarat-syarat nya Mudah :

1) Follow Blog Ucing Kadayan Dan Google +
2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Url 3 "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

 Url Post Anda Akan Saya jadikan Home Blog Anda,Tarikh Tutup Segmen 17-2-2016.Jangan lepaskan Peluang Untuk Menyaksikan Artis Terkenal Dan Popular Dari Hollywood..!!

Mascara DUOYA @ Mascara Che Ta

assalamualaikum. 

holla holli cikebum hahahaha saya ada produk baru khas untuk wanita di luar sana. memang confom terbaikkkkk punya. barang ini adalah JENG!!! JENG !!!! JENG !!!   Mascara DUOYA!!!! atau lebih dikenali mascara Che Ta ualssss. memang terbaik  la










seriusly kalau pakai memang tak payah pakai bulu mata palsu hokehh ori ja nampak bulu mata kita. hihihihi barulah laki tengok cair dengan kita. oppsss lebih sudah tak percaya jugak. hampa semua boleh tengok gambar dekat bawah nie.


DUOYA
Air Being Thick Style Eye Mascara
Khas utk anda yg berbula mata lurus tumbuh ke dalam..cuma guna mascara sahaja tapi kesan sehebat memakai bulu mata palsu lentiknya..is barang baik dah semakin di cari2 tauuuu.. PERMINTAAN SEMAKIN TINGGI!!!


● Siapa nak bulu mata TEBAL LENTIK selebat bulu mata mcm Che Ta???
● Siapa nak bulu mata BERBENTUK seperti pakai bulu palsu???
Ni haaa,makanan dia..mascara terbaik abad ini utk bulu mata lurus kontok. Sbb apa? Sbbnya ia..
● Memanjangkan bulu mata
● Melentikkan bulu mata 2X ganda
● Melebatkan bulu mata (superdense)
● Waterproof
● Tidak mencomotkan
● Tidak berketul
● Senang di cuci
● Mesra wuduk
● Tiada panda eyes
● Fiber tidak gugur di muka
● Fiber maskara tapi dalam 1 bekas
● Berus lebih besar dan senang nak calit
● Sgt menjimatkan masa
● Tahan lama
● Kesan seperti memakai bulu mata palsu


Hebat takkk??? Meh la sape nak bulu mata yg super duper lebatnya dan lentik seperti Che Ta. Jimat masa,jimat wang..x rugi cuba dgn hasil yg bakal anda dapat!
Harga di jamin terbaik dan 100% original dari Korea. Kami jual yg ori sahaja !!! wasap untuk harga yer. 

BARANG ADALAH TERHAD YE. UNTUK PERTANYAAN 

BOLEH WASAP SAYA DI NO

012 5304874

Thursday, February 4, 2016

Practical test at Sungai Sedim Kulim DAy 1

assalamualaikummmm

Ya Allah lama benor teman tak update blog nie. udah bersawang blog teman. nie teman nak kabor teman ada cerita baru nie. Allhamdulillah selamat pulang sudah dari pratical test di sungai sedim kulim kedah. korang dah sedia maklum yang saya budak tourism management kan? hahahah nie adalah salah satu test yang kami hadapi.  selama 4 hari 3 malam di hutan.

Di daerah Kulim terdapat satu tarikan yang popular iaitu Sungai Sedim. Terletak di Kampung Sedim, lebih kurang 33 km dari bandar Kulim, Kedah. Nak pegi tempat ni boleh tahan jauh dari lebuhraya PLUS. Memang masuk kampung betul la.  memang mencabar jugak lah. like seriusly saya tak pernah lagi buat aktiviti lasak macam nie. rasa bangga jugak la dapat buat semua aktiviti. *sambil menagis


kami bertolak dari politeknik tuanku syed sirajuddin dari pukul 8:30 pagi. dan sampai pada pukul 1 lebih kalau tak silap saya. kami berehat di kem sg sedim dulu sebelum mulakan hiking pada pukul 3 petang. bila semua orang dah ready dan packing barang kami mula mendaki. pada hari pertama kami mendaki hujan turun tapi tak lebat. masyaAllah banyak gila pacat memang saya menagis gila-gila sebab geli dan takut. ehheeheheheh. 



     
nie adalah jalan yang kami daki. hohohoho bagi saya memang penat sebab saya tak penah hiking lagi. memang tak tinggi sangat tapi memang mencabar. kami juga kena meredah air sungai untuk ke tempat yang kami nak tuju. memang mental koyak la pada hari pertama dengan penat + pacat. arhhhhh geli balik bila ingat pacat. huhuhuhu.



                                                                 
 yeahh akhirnya kami sampai dalam pukul 5:30 petang. lepas sampai terus buat khemah untuk rehat dan masak sebab dah lapar sangat. hahahah memang penat tapi bila sampai tengok air terjun sebelah dengan tapak khemah memang best. malam kami tak ada buat aktiviti apa2 sebab semua orang penat.

jadi tunggu sambungan cerita nie untuk hari kedua. hari kedua aktiviti memang best gila.  tunggu tau.