Followers

Saturday, February 6, 2016

" Segmen Ucing Nak Url 3 "

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/02/segmen-ucing-nak-url-3.html


Segmen Ucing Nak Url 3

Hi Blogger Segmen Ucing Nak Url kembali Lagi "Ucing Nak Url Bahagian 3" Kepada yang ketinggalan Segmen Ucing Nak Url Bahagian 2 .Bolehlah Menyertai Segmen ini.40 Penyertaan akan Menyaksikan Artis Popular Dari Hollywood Dalam Bulatan Merah.Siapakah Artis Tersebut .?

Syarat-syarat nya Mudah :

1) Follow Blog Ucing Kadayan Dan Google +
2) Buat Tajuk Post " Segmen Ucing Nak Url 3 "
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan dalam box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen Disini.

 Url Post Anda Akan Saya jadikan Home Blog Anda,Tarikh Tutup Segmen 17-2-2016.Jangan lepaskan Peluang Untuk Menyaksikan Artis Terkenal Dan Popular Dari Hollywood..!!

Mascara DUOYA @ Mascara Che Ta

assalamualaikum. 

holla holli cikebum hahahaha saya ada produk baru khas untuk wanita di luar sana. memang confom terbaikkkkk punya. barang ini adalah JENG!!! JENG !!!! JENG !!!   Mascara DUOYA!!!! atau lebih dikenali mascara Che Ta ualssss. memang terbaik  la










seriusly kalau pakai memang tak payah pakai bulu mata palsu hokehh ori ja nampak bulu mata kita. hihihihi barulah laki tengok cair dengan kita. oppsss lebih sudah tak percaya jugak. hampa semua boleh tengok gambar dekat bawah nie.


DUOYA
Air Being Thick Style Eye Mascara
Khas utk anda yg berbula mata lurus tumbuh ke dalam..cuma guna mascara sahaja tapi kesan sehebat memakai bulu mata palsu lentiknya..is barang baik dah semakin di cari2 tauuuu.. PERMINTAAN SEMAKIN TINGGI!!!


● Siapa nak bulu mata TEBAL LENTIK selebat bulu mata mcm Che Ta???
● Siapa nak bulu mata BERBENTUK seperti pakai bulu palsu???
Ni haaa,makanan dia..mascara terbaik abad ini utk bulu mata lurus kontok. Sbb apa? Sbbnya ia..
● Memanjangkan bulu mata
● Melentikkan bulu mata 2X ganda
● Melebatkan bulu mata (superdense)
● Waterproof
● Tidak mencomotkan
● Tidak berketul
● Senang di cuci
● Mesra wuduk
● Tiada panda eyes
● Fiber tidak gugur di muka
● Fiber maskara tapi dalam 1 bekas
● Berus lebih besar dan senang nak calit
● Sgt menjimatkan masa
● Tahan lama
● Kesan seperti memakai bulu mata palsu


Hebat takkk??? Meh la sape nak bulu mata yg super duper lebatnya dan lentik seperti Che Ta. Jimat masa,jimat wang..x rugi cuba dgn hasil yg bakal anda dapat!
Harga di jamin terbaik dan 100% original dari Korea. Kami jual yg ori sahaja !!! wasap untuk harga yer. 

BARANG ADALAH TERHAD YE. UNTUK PERTANYAAN 

BOLEH WASAP SAYA DI NO

012 5304874

Thursday, February 4, 2016

Practical test at Sungai Sedim Kulim DAy 1

assalamualaikummmm

Ya Allah lama benor teman tak update blog nie. udah bersawang blog teman. nie teman nak kabor teman ada cerita baru nie. Allhamdulillah selamat pulang sudah dari pratical test di sungai sedim kulim kedah. korang dah sedia maklum yang saya budak tourism management kan? hahahah nie adalah salah satu test yang kami hadapi.  selama 4 hari 3 malam di hutan.

Di daerah Kulim terdapat satu tarikan yang popular iaitu Sungai Sedim. Terletak di Kampung Sedim, lebih kurang 33 km dari bandar Kulim, Kedah. Nak pegi tempat ni boleh tahan jauh dari lebuhraya PLUS. Memang masuk kampung betul la.  memang mencabar jugak lah. like seriusly saya tak pernah lagi buat aktiviti lasak macam nie. rasa bangga jugak la dapat buat semua aktiviti. *sambil menagis


kami bertolak dari politeknik tuanku syed sirajuddin dari pukul 8:30 pagi. dan sampai pada pukul 1 lebih kalau tak silap saya. kami berehat di kem sg sedim dulu sebelum mulakan hiking pada pukul 3 petang. bila semua orang dah ready dan packing barang kami mula mendaki. pada hari pertama kami mendaki hujan turun tapi tak lebat. masyaAllah banyak gila pacat memang saya menagis gila-gila sebab geli dan takut. ehheeheheheh. 



     
nie adalah jalan yang kami daki. hohohoho bagi saya memang penat sebab saya tak penah hiking lagi. memang tak tinggi sangat tapi memang mencabar. kami juga kena meredah air sungai untuk ke tempat yang kami nak tuju. memang mental koyak la pada hari pertama dengan penat + pacat. arhhhhh geli balik bila ingat pacat. huhuhuhu.



                                                                 
 yeahh akhirnya kami sampai dalam pukul 5:30 petang. lepas sampai terus buat khemah untuk rehat dan masak sebab dah lapar sangat. hahahah memang penat tapi bila sampai tengok air terjun sebelah dengan tapak khemah memang best. malam kami tak ada buat aktiviti apa2 sebab semua orang penat.

jadi tunggu sambungan cerita nie untuk hari kedua. hari kedua aktiviti memang best gila.  tunggu tau.

Saturday, January 23, 2016

"Segmen Pencarian Gambar Ucing" Berserta Gambar.

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/01/segmen-pencarian-gambar-uk.html

Hi Gambar Muka Ucing Sudah Hilang.! Anda Ingin Jadi Dectective.? Jika " YA" Anda Cari Di Google Dengan Menaip "muka..................."  (Ayat Bertitik tu Anda Cari Sendiri.)

Segmen ini adalah segmen pencarian gambar di google,Para blogger yang dapat Gambar Tersebut hendak lah Save dan ikuti Syarat Mudah di bawah :

1) Follow Blog Uk Atau Google +
2) Buat Tajuk Post "Segmen Pencarian Gambar Ucing" Berserta Gambar.
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Dan Jawapan Anda ke Ruangan Komen ini.

Url Post Anda Akan Saya Senaraikan Untuk Penyertaan Blogwalking Nanti.Tamat Segmen 27-1-2016.


adakah ini awak ucing

Forever In My Heart






I miss your smile,
I miss your laugh,
I miss you,
and that happiness you always had.
But one day your smile had faded away,
I still remember how I felt that day,
Your warmth and comfort that was always near,
Your life and joy seamed to disappear.
You took your last breath,
To end your suffering,
If I said it hadn't affected me,
I'd just be bluffing.
If I could change everything,
You know I would,
I would change it for you, 
I know I should.
But what if the sadness I had infected everyone else?
What if like a disease it spread all about? 
Maybe I wouldn't do it,
It would just be greedy,
I'm sorry if I sound so desperate and needy,
You have to see this is hard for me to get through.
When every friend I had had was you.
You left me!
You forgot me!
Take me with you!
They say you're in a better place,
and someday I'll be there too.
I guess I'll wait for that someday,
I can't do this to someone else,
Put them through the pain,
That truly doesn't have any gain,
No matter what they say.
I want to scream,
I want to cry,
I have gotten to low points,
Where I just want to die.
But the sad tears are gone,
Now that the damage is done,
And all I can do is smile,
I can remember all of the fun,
The fun we had when it was just you and me.
I cry, but they're happy tears,
when I'm looking back on all of our memories.

Friendships





Friends will
Come and friends
Will go. 

The seasons
Change and it
Will show. 

I will age and so will
You. 

But our
Friendship stays
Strong and true.


Saturday, January 16, 2016

BIHAN GIRLY MAKEUP

Assalamualaikum.......

Holla mesti korang pernah dengar BIHANGIRLYMAKEUP ya set alat makeup yang super terkenal...  kalau korang pakai  mesti semua orang jeles. muka nampak feloles je macam retis nokkk. hahaha kalau tak glowing cari saya yer. saya pun pakai. saya jual benda yang saya pakai yer. memang berkesan.... pakai makeup nie parut boleh hilang.


nie testimoni saya sendiri yer. nampak tak parut tu hilang bila pakai. set nie dapat faundation & glowing spray.... bukan naktipu  memang ramai orang beli. bagi saya harga ni mampu milik dan apa salahnya kalau beli untuk pakai di muka benda yang mahal daripada benda yang murah mencepatkan kulit kita cepat rosak.


seriusly saya cadangkan set makeup nie. memang terbaikkkk!!!!!









dibawah ini saya sertakan testimoni untuk awak-awak semua






HARGA SET RM95 
TIDAK TERMASUK POS
POS RM6   
 SABAH & SARAWAK RM9
BOLEH WASAP DI 0125304874