Followers

Wednesday, July 1, 2015

Sunday, June 14, 2015

Tahniah Dr Fatin Liyana Asri

Assalamualaikum

Tadi tengah usya facebook tgk satu pic nie macam nak kenal. Tiba-tiba tekejut tegok fatin liyana. Ya Allah segak nak mati oiii. Alhamdulillah beliau sudah menjadi milik Dr Anwar

Sebenarnya saya mula tertarik minat dengan blog nie ketika saya baca blog Dr FL  nie la. Blog dia simple sangat. Tuan blog sungguh comel.

Beliau juga seorang yang sangat baik dan peramah. I wiss dapat jumpa dengan Dr FL. Saya ada ambik beberapa keping gambar dekat facebook beliau. Harap korang enjoy. Kalau korang nak banyak lagi gambar menarik boleh cari facebook beliau. Sungguh cantik dan comey ja Dr FL dan Dr Anwar nie tangkap gambar. Saya harap semoga bahagia hingga ke anak cucu. Cepat2 dapat baby. Hahaha layan la gambaq FL yg comey nie.

Tuesday, June 9, 2015

SAHABAT




When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.

Sunday, May 17, 2015

Alhamdulillah

assalamualaikum dunia *sambil nyanyi lagu faizal tahir

Alhamdulillah bersyukur kepada Allah sy dapat jugak sambung belajar. sebelum nie tak dapat universiti rasa putus asa ja. huhuhu menangis kesedihan.

bila nak belajar tapi kena masuk kolej swasta. memang nak masuk mintak dip pengurusan sumber manusia. tapi sekali lagi rezeki tak ade. huhuhu keluarga kurang mampu untuk masuk kolej swasta. lagi sekali putus asa.

tiba-tiba teringatkan politeknik terus buka chek. huhuhu terharu dapat juga. akhirnya dapat sambung belajar. dapat dip pengurusan pelancongan. ye mmg biasa tapi kalau berusaha insyaallah berjaya.

maaf ye kalau cerita agak singkat sebab sekarang tengah kerja. post pun guna fon je. hihihi bye2

Monday, May 4, 2015

hobi di masa lapang ( MAKEUP )

asalamualaikum


setelah lama menghilangkan diri akhirnya dapat jugak update blog yang dah lama bersawang nie. fuh... fuh... tiup habuk. huhuhu. sebab sekarang jarang update blog sebab kerja. ye saya kerja sementara nak tunggu tawaran sambung belajar. alhamdulilah sebab nak cari pengalaman kerja sama. boleh la nak shopping, tak payah nak mintak duit dekat ayah lagi.

sebenarnya saya nak kongsi hobi yang dah jarang saya buat. hobi makeup. ya sebelum nie ada juga buat entry makeup. haha sila la cari dalam blog nie. nak bagi link line slow la pulak. nak upload gambar pun susah. sad life.

baru nie saya ada cuba satu makeup la. makeup barbie doll. tapi tak macam doll pon. hahaha sebab baru jinak-jinak nak mencuba. insyaAllah bila korang tengok gambar mesti tak lalu makan sebulan. so dah jimat duit makan sebab ada gst. hahaha ni la gambar dia.



sekarang saya nak cerita tentang makeup nombor dua pulak. makeup nie bila korang nak keluar jalan jalan okay la sebab dia sangat simple dan tidak terlalu tebal. macam natural beauty orang kata. makeup nie memang sesuai untuk ke kelas, kerja dan macam macam lagi la. nie dia gambar yang kedua.





makeup yang ketiga pulak korang boleh guna untuk tunang. tak payah makeup tebal sebab tunang nie kita buat simple aja, kalau buat grand kahwin nanti hilang seri uallls. hahaha. tapi itu bagi pendapat saya la. kalau boleh memang nak simple aje makeup tunang tu. okay nie gambar dia. nie gambar terakhir.





akhirnya tamat sudah cerita saya yang tak berapa hebat nie. kalau ada siapa nak tutorials makeup orang boleh comment dekat bawah ye. #muahciked villagepeople

Tuesday, April 7, 2015

Friday, March 27, 2015

pening pening pening

asalamualaikum 

rindunya nak update blog nie. selama nie sibuk dengan kerja tapi sekejap je kerja sebab kerja teruk tapi gaji ciput ja. huhuhu sad life. lepas tu kena jaga baby mak cik yang baru lahir comey sangat-sangat nama baby boy tu ADAM THAQIF sedap kan nama dia. 



selepas exam nie banyak tawaran dari ipts sampai tak tahu mana nak pilih. aduh pening kepala hamba nak pikirin. sakitnya tu di sini di dalam kepala ku. hahahah sampai merapu. sebab apa pilih ipts sebab nak masuk ipta tak layak kowt sebab adalah sebab bukan gagal spm okay kami lulus semua nah. hihihi.


rasanya smpai sini saja saya boleh update sebab sekarang ada kenduri di kampung buka blog pun .curi-curi. eh eh lagi satu kalau awak ada link ke mana-mana ipts tolong comment ya. terima kasih.