Wednesday, December 18, 2013

Tuesday, December 17, 2013

KELANTAN PART 1

asalamualaikum......

hari nie aku nak ceritakan percutian aku ke KELANTAN pulak. walaupun dah lama tapi tetap best. kami bertolak dalam pukul 9.00 pagi. kami ke kelantan secara konvoi. semua lima biji kereta okay. tak pecaya nak bukti. aku boleh bagi...


hah aku mula cerita dekat kami berhenti dekat hutan belum untuk makan. kalau nak cerita dari awal tak larat cek nak karang untuk hampa baca. kami bawak bekal untuk makan dekat sana. so save baget. lagi ramai kita kongsi lagi save baget. terasa macam HAGEMARU la pulak. hehehe


kalau tak silap aku. kami berhenti makan dekat hutan simpanan belum. kira dekat perak lagi la. selepas makan kami bergerak untuk ke distinasi. kami bergerak dalam beberapa jam. selepas tu dah dekat dengan kelantan kami berhenti rehat. tapi tak makan la. bagi budak-budak tukar lampin nak mandi la. tapi kemudahan tandas dia teruk sikit la. harap sekarang dah bersih.


cantik tau tempat yang kami berhenti nie. kalau korang perasan laki yang pakai cap warna hitam tu. dialah juru pandu kami ke kelantan. dia memang asal kelantan. family dia sangat baik. bayangkan kami ke sana 3 hari 2 malam. setiap kali sarapan, makan tengah hari dan malam family dia masak. kami nak beli makan dekat luar family dia tak bagi. sangat baik la ore kelate nie. kami pun dah macam family ja.


cantikkan pemandangan dekat sini rasa nyaman ja kalau dekat sini. selepas berehat kami bertolak. dan akhirnya sampai ke homestay. walaupun bukan dekat laut tapi dekat dengan bandar KOTA BAHRU. so apa lagi kita enjoy. hahaha

                          okay sampai sini dulu aku cerita. nantikan sambungan cerita ini ya.

Monday, December 16, 2013

TAHNIAH YUYU ZULAIKHA

asalamualaikum semua. lama tak update blog. im so buzy. kerja lagi so tak sempat nak update blog. huhuhu. walaupun dah beberapa hari dah lepas aku still nak ucapkan TAHNIAH BUAT YUYU ZULAIKHA yang berkhawin pada 13.12.13 majlis perkahwinan diaadakan di Langkawi. tempat lahir yuyu. sweet ko.



cantik sangat yuyu pada hari perkahwinan dia. selalu jugak gua baca blog dia. comel jer gambar dia. walaupun tak pernah jumpa. tapi ceq taw dia peramah.


suka tengok pic nie. rasa nak kawin awal pun adew. hahaha muda lagi kowt aku nak kawin. perkahwinan yuyu meriah kau. pengantin datang naik helicopter kau hader? tak ade kan? nanti aku nak buat naik lembu plak kah kah kah



rasa tenang jer tengok kak yuyu nie. isk isk sedih pulak. teringin nak jumpa yuyu tapi tak berpeluang lagi. kalau korang nak tahu LBQ yang makeup kan yuyu. memang terbaik la makeup dia.

nie semua kawan-kawan yuyu yang sangup datang. wahhhh minat dengan twin mansor ieda dan iena. tak lupa juga FATIN SUHANA kalau la dapat ke wending yuyu kan best. 



okey lah sampai disi sahaja saya update. saya harap sis yuyu dan bro onejet akan bahagia hingga ke akhir hayat. cepat-cepat dapat baby yer. hihihi gurau jer