Wednesday, December 18, 2013

Tuesday, December 17, 2013

KELANTAN PART 1

asalamualaikum......

hari nie aku nak ceritakan percutian aku ke KELANTAN pulak. walaupun dah lama tapi tetap best. kami bertolak dalam pukul 9.00 pagi. kami ke kelantan secara konvoi. semua lima biji kereta okay. tak pecaya nak bukti. aku boleh bagi...


hah aku mula cerita dekat kami berhenti dekat hutan belum untuk makan. kalau nak cerita dari awal tak larat cek nak karang untuk hampa baca. kami bawak bekal untuk makan dekat sana. so save baget. lagi ramai kita kongsi lagi save baget. terasa macam HAGEMARU la pulak. hehehe


kalau tak silap aku. kami berhenti makan dekat hutan simpanan belum. kira dekat perak lagi la. selepas makan kami bergerak untuk ke distinasi. kami bergerak dalam beberapa jam. selepas tu dah dekat dengan kelantan kami berhenti rehat. tapi tak makan la. bagi budak-budak tukar lampin nak mandi la. tapi kemudahan tandas dia teruk sikit la. harap sekarang dah bersih.


cantik tau tempat yang kami berhenti nie. kalau korang perasan laki yang pakai cap warna hitam tu. dialah juru pandu kami ke kelantan. dia memang asal kelantan. family dia sangat baik. bayangkan kami ke sana 3 hari 2 malam. setiap kali sarapan, makan tengah hari dan malam family dia masak. kami nak beli makan dekat luar family dia tak bagi. sangat baik la ore kelate nie. kami pun dah macam family ja.


cantikkan pemandangan dekat sini rasa nyaman ja kalau dekat sini. selepas berehat kami bertolak. dan akhirnya sampai ke homestay. walaupun bukan dekat laut tapi dekat dengan bandar KOTA BAHRU. so apa lagi kita enjoy. hahaha

                          okay sampai sini dulu aku cerita. nantikan sambungan cerita ini ya.

Monday, December 16, 2013

TAHNIAH YUYU ZULAIKHA

asalamualaikum semua. lama tak update blog. im so buzy. kerja lagi so tak sempat nak update blog. huhuhu. walaupun dah beberapa hari dah lepas aku still nak ucapkan TAHNIAH BUAT YUYU ZULAIKHA yang berkhawin pada 13.12.13 majlis perkahwinan diaadakan di Langkawi. tempat lahir yuyu. sweet ko.



cantik sangat yuyu pada hari perkahwinan dia. selalu jugak gua baca blog dia. comel jer gambar dia. walaupun tak pernah jumpa. tapi ceq taw dia peramah.


suka tengok pic nie. rasa nak kawin awal pun adew. hahaha muda lagi kowt aku nak kawin. perkahwinan yuyu meriah kau. pengantin datang naik helicopter kau hader? tak ade kan? nanti aku nak buat naik lembu plak kah kah kah



rasa tenang jer tengok kak yuyu nie. isk isk sedih pulak. teringin nak jumpa yuyu tapi tak berpeluang lagi. kalau korang nak tahu LBQ yang makeup kan yuyu. memang terbaik la makeup dia.

nie semua kawan-kawan yuyu yang sangup datang. wahhhh minat dengan twin mansor ieda dan iena. tak lupa juga FATIN SUHANA kalau la dapat ke wending yuyu kan best. 



okey lah sampai disi sahaja saya update. saya harap sis yuyu dan bro onejet akan bahagia hingga ke akhir hayat. cepat-cepat dapat baby yer. hihihi gurau jer

Tuesday, November 26, 2013

PULAU PANGKOR PART 2

asalamualikum.... bertemu kembali kita di ruangan ini. hihihi seperti yang saya janjikan kepada anda semua. ohw stop ayat poyo gila okey. aku nak cerita my vacation bahagian dua. selepas rehat kami mandi manda dekat laut la. tapi gambar tak dak sebab my note book gila kebanyakan pic terpadam so ada sikit ja la pic untuk tatapan anda semua.

selepas mandi manda kami bersiap jalan-jalan nak shopping dekat  pekan Lumut. belum ke pulau pangkor lagi. kami semua jalan-jalan masuk kedai tu keluar kedai sana. hahaha aku hanya ikut saja. orang laki dekat luar kedai tunggu ore pompuan shopping. korang tahu apa aku buat dalam kedai?


yeahhh snap pic la. muka hitam main panas ja kerja aku. kalau korang  nak beli cenderamata dekat sini murah ja. aku ada beli untuk kawan-kawan. mak dan mak sedara aku beli ikan bilis? hah murah tahu jadi aku cadangkan korang cuti dekat PULAU PANGKOR. masa dekat jeti lumut korang akan jumpa suatu tempat yang menarik jap nak bagi gambar.








see cantikan? rugi kalau korang tak datang sini. rasa macam titanic ja duduk dekat sini. hahaha perasan sekejap tak kan tak boleh? selepas jalan-jalan kita orang  balik chalet dan berehat untuk aktiviti seterusnya pada keesokan hari.

pada keesokan hari kami pergi ke pekan lumut untuk membeli tiket. serius murah pergi balik. tapi aku tak ingat la harga dia. yang pasti murah. best owhh naik feri. budak yang tak pernah naik feri. huhuhu


yang itu mak dengan abang aku. dalam feri nie tak ada orang sangat sebab ada dua jeti kalau tak silap aku dekat dengan Hotel Marina. bila korang sampai dekat jeti PULAU PANGKOR korang jangan terkejut pulak kalau orang datang serbu. orang yang datang serbu tu sebab nak promo kereta sewa diaorang la. jadi aku syorkan korang guna ja perkhimatan yang disediakan. macam pemandu perlancong la. korang tengok ja van berwarna pink. yeah that right warna pink.

van itu akan bawak korang lima tempat untuk dilawati. tapi korang kena tahan panas la sikit yer van tak ada penghawa dingin. mula meraka akan bawak ke tempat bersejarah. korang ingat perjanjian pangkor? tak ingat? buka buku yer tak pun goggle je.


hahh nie pic dia. orang panggil kota belanda. kami datang jap ja. lepas tu kami terus ke GELARI PANGKOR. best jugak la walaupun sederhana ja tapi cukup cantik.


kami jugak ke tokong china. memang dalam rangcangan pemandu semua orang yang dia bawak akan singgah di sana. so apa lagi snap a pic la.


pic buruk. kami jugak di bawak ke kilang buat sate ikan. dekat sana kalau nak beli memang murah. tapi yang nie pic tak dak sebab lupa nak ambik pic. hihihi. last kami di bawak ke pantai serius memang cantik. indah sungguh Ciptaan ALLAH S.W.T. pic nie diambil oleh aku menggunakan kamera handset ja.



serius cantik tempat nie. airnya jernih gila. nak tunjuk pic tapi pic terpadam hanya ada yang ini je, sobs sobs. kalau korang nak snokerling nak naik banana boat semua ada macam-macam ada. dekat sini betis aku luka sebab terlampau best sangat tak nampak batu tajam. lekat parut la jugak. huhuhu aku ada tinggal kan jejak aku dekat sana hahaha. cermin mata tu 8 himggit jer


okay sampai sini ja. aku nak cerita. kalau tidak aku nak cerita cuti aku dekat cameron tapi pic hilang. nak buat macam mana. bye-bye

p/s: sebernarnya pic tu terpadam. aku yang terpadam. hihihi

Monday, November 25, 2013

PULAU PANGKOR PART 1

asalamualikum

aku nak cerita tentang percutian aku di pulau pangkor. walaupun dah lama aku ke sana tapi tetap bestlah. serius first time aku ke pulau pangkor. aku ke sana dengan family aku. mak sedara aku pun ikut sekali. kira dua buah kereta la.

kami mulakan perjalanan kami pada waktu pagi. mak aku sediakan sarapan untuk makan la. kira best la waktu tu. semangat aku bangun awal. padahal aku yang paling malas bangun pagi. hahaha rahsia dah terbongkar. kami semua berhenti makan dekat R&R Gurun. kalau korang nak datang kedah korang akan nampak lah R&R

see gambar di atas. hahaha jimat duit sikit kalau korang bawak bekalan sendiri.gambar ni tangkap curi-curi. lepas makan kami rehat dulu biasa la kalau bawak budak-budak nak tukar lampin la. selepas semua siap kami bertolak. 

aku bagi tips dekat korang yang nak jalan jauh. korang kena lah charge bateri fon korang bagi penuh. korang boleh dengar lagu, main game dan selfie. korang juga boleh bawak komik tapi kalau bawak novel jangan baca dalam kereta sebab pening nanti.. itu bagi aku lah.  bila dah sampai perak kami sesat pulak nak cari tempat nama LUMUT penat jugak la dalam kereta pusing-pusing dekat perak. 

akhirnya kami sampai dekat TELUR BATIK. kami semua setuju nak tidur dekat sana. bila sampai sana korang boleh pilih chalet mana yang korang suka ataupun HOTEL MARINA dekat jer dengan teluk batik. so kami pilih chalet depan dengan pantai. 


cantikan? rasa tenang ja kalau dekat sini. selepas rehat kami mandi dekat laut. chalet dia terbaik lah cantik ja. macam dok rumah sendiri ja. ada dua bilik. ada penghawa dingin. memang terbaik. okey nantikan bahagian dua pulak yer. bahagian dua menarik kerana......... nantikan yer

Thursday, November 21, 2013

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah







yeahh jom join segmen nie syarat dia senang jer

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe






berubah

asalamualaikum

Bila aku lihat orang yang pakai pakaian yang menutup aurat, aku terasa nak ubah diri aku. Sering pakai seluar dan t-shirt lengan pendek. Kadang-kadang aku tak pakai tudung. Solat pun jarang. Ya Allah!!! Bertapa dosanya aku.  Aku ingin jadi seperti kawan aku yang lain yang menutup aurat penuh. Aku sering melihat irine nadia bercerita tentang dirinya yang sudah menutup aurat sepenuhnya.
   
 Aku mula start dengan membeli shawl yang labuh. Aku juga mula memakai baju lengan panjang tapi jarang sebab aku hanya ada 3 pasang ja baju lengan panjang. Aku nak beli kain skirt labuh yang comel-comel. Mungkin itu dulu yang akan aku buat. Solat akan aku usahakan untuk penuhkan lima waktu. Doakan saya untuk berubah.

aku fikir umur dah 16 tahun tapi tutup aurat tak penuh lagi. bertapa dosanya aku. aku harap aku sempat bertaubat.


Monday, November 18, 2013

Segmen Macam Cantik Je Macam Comel Je






hahaha aku sanggup ke cc balik untuk join segmen nie. gambar yang saya pertaruhkan

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


   macam cantik jer macam comel jer. thanks pada mak dara kerana adakan segmen nie. korang jangan tak join pulak join sekarang jugak. syarat dia pun senang jer. 

bertemu kembali


hola holi peek a boom. setelah kian lama menyepi sekarang baru aku nak sapu habuk dekat blog. agak-agak ada orang sudi baca tak blog aku nie?


hahaha gambar tak do kena mengona pun. tapi nak letak jugak sebab comillll sangat-sangatttt.sebab lama tak online , line slow. sekarang nak online pun dekat cc. tak boleh nak blog walking. mintak maaf yer. nanti saya follow blog akak,abg and adik-adik yer. sobs sobs. disebabkan lama dah dekat cc nie. saya ingin mengundur diri dulu. korang doakan line wife umah saya baik-baik yer. amimmm. terima kasih kerana membaca blog ini.

                                                                   adios amigos

Wednesday, November 6, 2013

wordlesswednesday #1 rindu kau







                                                               rindu kak farah awesome

Saturday, November 2, 2013

6 blogger muslimah


pada petang yang bosan ni,aku buat satu entry yang agak gila-gila sikit. aku suka tengok orang pakai shawl atau blogger yang menutup aurat. so ini lah yang aku tengok ada gaya dan menarik. sebenarnya banyak lagi blogger yang cantik tapi aku ambik enam ja okay pertama


fatin liyana


bakal doktor dan juga model muslimah. suka tengok gaya fl bila ambik pic comel jer. beliau juga sering menghias majalah-majalah.

hazanis


hazanis atau lebih dikenali mek cha. selalu aku tegur dekat instagram. peramah selalu layan aku punya comment. beliau ada nego baju. cer try cari dekat fb hazanis fasion. baju dia cantik-cantik. nak beli untuk raya pun okey jugak

daygku nuraini & daygku nurhayati


blogger yang paling aku minat twin nie. asal sarawak. tapi sekarang twin nie berpisah sebab sorang belajar dekat upsi perak. hahaha suka baca blog nie. ada lawak ada sedih

4    irine nadia

 

nie mumuy muda irine nadia. ada seorang cahaya mata fiska medina. seorang yang peramah. suka baca blog kak irine sebab kebanyakan kisah kak irine sekeluarga. 




gadis kecil molek asal langkawi kedah. sudah tunang dan akan berkahwin tapi tak tahu bila. suka tengok post yuyu. kecik gila. aku rasa aku tinggi lagi hihihi. kalau nak tengok banyak pic yuyu terjah blog beliau



aku memang suka dengan blog twin nie. mereka selalu bergilir-gilir update blog. macam kongsi la. kalau tegur pun tak sombong hapyy ja twin nie. aku jadikan mereka idola aku.



okay la. sampai disini saja aku update. nak buat kerja lain pulak. bye-bye

Friday, November 1, 2013

be nice november




pejam celik pejam celik. dah bulan november. harap bulan nie ada perkara yang baik-baik jer. tapi yang  bestnya dah nak cuti sekolah. hahaha gelak jahat. tapi bila difikirkan rindu plak kawan aku. okey azam aku bulan november


  1. nak lulul ujian jpj
  2. jadi baik
  3. nak belajar masak
yang tu je azam aku. hahaha serius aku tak taw masak. hihi masak benda yang simple boleh la. okay sampai sini saja la. bye-bye

Thursday, October 31, 2013

random update


aku sudah bebas!!!! aku sudah bebas!!!! akhirnya exam habis sudah. lepas nie tak nak ke sekolah la. nak cari kerja. huhuhu. lepas tu tution untuk SPM. dengar SPM ketaq kepala lutut. lepas balik sekolah tadi terus try cara make up baru.



pic pakai baju sekolah lagi. kau ada? walaupun pakai selendang biasa kita boleh buat bagi labuh taw. nanti aku tunjuk cara ya. sekarang bz sikit. lepas exam nie kena buat test JPJ pulak. haduh lepas satu satu pulak kena buat. sebelum nie ada banyak lagi try make and cara pakai shawl.



gambar nie lama dah tapi baru ja upload dalam instagram. jangan lupa follow instagram aku taw. @afifah_wan banyak aku letak dalam insta ja. facebook jarang nak buka. hihihi. kalau lepas make up mesti kena remove kan. aku guna safi. lembut ja muka lepas cuci.


buktinya aku guna safi. masa nie tak remove lagi. saja nak jadi model safi jap. huhuhu mana la tahu boleh jadi. * angkat tangan letak ke bahu * dan sila muntah.


sampai di sini saja aku boleh cerita. malam nie aku tidor rumah tok/ nenek aku. bye-bye. 

Wednesday, October 30, 2013

macam comel jer


baru-baru nie ada orang heboh dekat facebook. ramai update macam comel jer macam comel jer macam cantik jer. aku cuba la cari dekat youtube. pehhh memang gediks la budak nie. tapi aku think positif la. mungking dia baru belajar pakai lens kowt?  tapi aku macam nak tanya dia apa motif dia buat macam tu? nak hot ke? sekarang ni banyak jugak remaja buat aksi pelik untuk jagi hot.


okay korang boleh tengok sendiri ya. lepas tu cuba faham apa yang dia nak? kesian kan.





Tuesday, October 29, 2013

SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST





klik banner

hye saya masuk segmen nie untuk tambah rakan baru. apa lagi jum join. best taw. syarat dia senang jer.

Monday, October 28, 2013

Segmen: Songs and You by Tiha




yeah join jugak segmen nie. hihihi blog tiha nie cool gila la. nice yer. kalau nak join klik link INI. okey lagu yang saya minat jeng jeng jeng




ADELE- SOMEONE LIKE YOU
 suka lagu ni sebab lirik dia awesome sangat-sangat.hihihi yang paling bet senang untuk kita ingat.



THE WANTED- I FAUND YOU

hihihi orang lain mesti ramai minat 1D tapi saya minat the wanted. lagu dia best sangat-sangat. gaya mereka cool ja. hihihi ni ja yang saya minat. bye-bye

Sunday, October 27, 2013

"Segmen Saya Nak Bookmark/Brooch"





malam nie bosan.so blogwalking sana sini. tiba-tiba terjumpa segmen nie apa lagi join la. hihihi kalau ada sapa nak join jom terjah blog siti zawiah life boleh la follow blog dia. arahan nak masuk segmen nie senang ja.

#Tarikh tamat 30/10/2013 (jam 2.30 petang)

jom la join ramai-ramai

Thursday, October 24, 2013

5 gambar rozita che wan. (pre-wedding)

hari nie hari yang membosan aku. hujan hujan dan hujan. baju aku tak sidai (JEMUR)  lagi oiii. nak keluar pun susah. orang nak lepak la dekat cmart.  tujuan nak tulis blog nie nak bagi tahu tetang seorang retis. ala tak kan tak tahu. cik ta ROZITA CHE WAN la dengar kata photoshot pre-wedding cik ta dekat london. meh la kita negok gambar dia



aduh-aduh cantik sungguh cik ta nie. best la kalau banyak duit nie. boleh buat macam-macam



          yang nie aku suka warna baju nie  naikkan seri kulit cik ta. comil ja


pic nie agak seksi sikit. cik ta terlupa tutup nie. hahaha


walapun duduk tetap nampak diva okeh


cik ta memang seorang diva. 

p/s: cik ta tetap nampak meletop walaupun usia dah lanjut. aku gelarkan cik ta nie anak patung bergerak.