Tuesday, March 25, 2014

Random update lagi

Asalamualikum.....

Lama tak update blog kesayangan beta nie. Habis bersawang. Kalau nak jadi blogger tegar macam tak berapa mampu lagi. Hihihi serius ingin menjadi blogger berjaya macam yuyu zulaikha dan Hazanis. Motif nak update blog???

Sebenarnya ambo dok tahu nak update gapo. Palo nie raso semacem jo raso nok demey pon ado. Hais memey dok boleh jadi blogger tegar lah macey nie. Hok alorh. Saem-saem yang ambo sayang. Dok tahu napo tibo-tibo ambo nok kecek kelate. Padahey ambo memey ore asli kedah. Aduh dok tahu la raso macey tok nenek moyang ambo asal kelate sebab tu namo ambo ada " WAN".

Hahaha memang saya tak boleh tinggal telor kedah la. Tahu tak ( telor ) tu apa? Telor tu maksud dia dialek bukan telur ya. Kalau tak silap saya perkataan telor tu ada masuk PMR 2012 Paper BM. Cuba korang cari. Hari nie mungkin tajuk update random lagi sebab apa yang saya merapu pun tak tahu. Hahaha sekarang dah pukul 3:05 pagi. Mungkin sebab saya penat dan merapu.

Hari nie mungkin sikit saja saya update. Janji ada pengetahuan untuk korang jugak. Nah hadiah selfie untuk awak semua. Bye

Thursday, March 6, 2014

Hidup tiada makna

asalamualaikum....

baru ada kesempatan untuk update blog bulan nie. sebenarnya minggu nie saya ada exam. ujian satu. doakan saya untuk lulus ya. Bila saya saya dengar lagu never say never saya rasa semangat. Sebelum nie saya rasa macam hidup nie tak ada makna.

Kadang-kadang saya terfikir. Kenapa saya tak.ada kawan baik? Kenapa orang tak suka saya? Kenapa saya tak layak untuk suka orang? Hina sangat orang macam saya nie? Mungkin disebabkan dengan cara saya yang agak kasar. Ya saya akui saya memang kasar sebab saya seorang saja anak perempuan.

Tapi bila dengar lagu NEVER SAY NEVER. Saya sedar. Saya tak boleh berputus asa untuk berubah. Saya jugak punyai perasaan kecik hati. Mungkin orang lihat saya happy tapi siapa tahu apa yang terpendam dalam hati. Setiap hari saya hanya terkurung dalam bilik. Hubungan keluarga dengan saya juga tidak berapa bagus. Sering bergaduh dengan adik-beradik. Hanya dalam bilik ja saya luahkan perasaan saya. Dunia saya penuh dengan imaginasi semata-mata.

Orang sering pandang rendah pada saya. Saya...... Cukup sedihhhhh. Tapi saya okay saya dah besar. ( fake smile )

Wednesday, March 5, 2014