Tuesday, September 25, 2018

SAHABAT

Kadang - kadang sahabat yang suka belanja kita makan, bukan kerana mereka berharta tapi sebab mereka meletakkan persahabatan melebihi duit......

Kadang - kadang sahabat yang rajin bekerja, bukan kerana mereka tunjuk pandai tapi sebab mereka memahami maksud tanggungjawab.......

Kadang - kadang sahabat yang memohon maaf dulu selepas pergaduhan, bukan kerana mereka salah tapi sebab mereka menghargai orang di sekeliling mereka......

Kadang - kadang yang sukarela membantu kita, bukan kerana mereka berhutang apa-apa tapi sebab mereka lihat kita sebagai seorang sahabat......

Kadang-kadang sahabat yang selalu SMS DAN WATTSAPP anda, bukan kerana mereka tak de benda lain nak buat tapi sebab mereka INGAT PADA ANDA.......

Satu hari, kita semua akan terpisah, kita akan terkenangkan pelbagai perbualan dan impian yang kita ada.

Hari berganti hari, bulan, tahun, hingga hubungan ini menjadi asing........

Satu hari anak2 kita akan jumpa gambar kita dan bertanya,
"Siapa mereka semua tu?".....
Dan kita tersenyum dengan air mata yang tidak kelihatan kerana hati ini terusik dengan kata yang sayu, lalu berkata,
"DENGAN MEREKALAH SAYA ADA HARI YANG PALING INDAH DALAM HIDUP SAYA." .... ..

TERIMA KASIH SAHABAT
Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :       
          1. Waktu         
          2. Kata-kata      
          3. Kesempatan        

Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg:
          1. Kemarahan       
          2. Keangkuhan       
          3. Dendam   

Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang:
          1. Harapan         
          2. Keikhlasan         
          3. Kejujuran         

Ada 3 Hal yg plg berharga: 
          1. Kasih Sayang ..         
          2. Cinta         
          3. Kebaikan         

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :         
          1. Kekayaan       
          2. Kejayaan         
          3. Mimpi         

Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :         
          1. Komitmen         
          2. Ketulusan         
          3. Kerja keras        

Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :
          1. Tekad         
          2. Kemahuan         
          3. Fokus

Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
          1. Rezeki ..         
          2. Umur        
          3. Jodoh         

TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yg PASTI :     
          1. Tua         
          2. Sakit         
          3. Kematian.  

Ya  Tuhan, insan yg membaca ini adalah insan yg kuat, sabar, pengasih & penyayang - maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh badannya, jika dia melangkah, selamatkanlah dia, permudahkan & lancarkan segala pekerjaannya..  Aamiin YRA

Saturday, July 7, 2018

PAKEJ PERCUTIAN PULAU REDANG




Assalamualaikum, setelah sekian lama tak update blog ni. okay sebenarnya selepas habis pratikal saya membuat part time di travel agensi iaitu UNIC ASTANA HOLIDAYS di Kangar Perlis. hari ni saya nak update pakej yang menarik di hati saya iaitu Pulau Redang.

Setelah meneliti pelbagai pakej yang ada di sini. saya tertarik dengan pakej PULAU PERHENTIAN daripada UNIC ASATANA HOLIDAYS. saya mendapati harga yang menarik dan murah sesuai apa yang ditawarkan  oleh pihak UNIC ASTANA HOLIDAYS. Resort yang dipilih adalah Rendang Mutiara Beach Resort. Pada yang inginkan privasi dan tenang boleh la ambik pakej ini. memang sesuai.  




update dari page UNIC ASTANA HOLIDAYS


.
Mari dapatkan pakej-pakej menarik ini dengan kami, yang pasti akan memberikan perkhidmatan terbaik kepada anda!!
.
JOM TRAVEL DENGAN UNIC ASTANA HOLIDAYS..🏖️
.
Kami juga ada pelbagai pakej percutian yang lain, jangan risau semua harga anda mampu miliki.
.
Hubungi kami unic astana holidays di talian:
04 978 1133 (office) ☎️
012 425 7743 (Kamarul) 📱
012 4267743 (Boy)   
 
013 358 5430 (Khalil) 📱
Email : info@unicgroup.com.my
.
"Let's travel with our unic style"
.
#unicastanaholidays
#unicleisuretranstour
#unicgroup
#travelwithus
#travelwithourunicstyle


Image may contain: ocean, sky, outdoor, water and nature  
Image may contain: one or more people, people standing, ocean, sky, outdoor, water and nature

Image may contain: one or more people, ocean, outdoor, nature and water

Image may contain: one or more people, ocean, sky, beach, outdoor, nature and water


Hubungi kami unic astana holidays di talian:

04 978 1133 (office) ☎️
012 425 7743 (Kamarul) 📱
012 4267743 (Boy)   
 
013 358 5430 (Khalil) 📱
Email : info@unicgroup.com.my

p/s: kalau malu nak pm no di atas. awak blh
wasap saya untuk pertanyaan 
019-4320566

THANKS FOR READING





Tuesday, April 3, 2018

MACAM MANA CARANYA NAK PILIH WARNA FOUNDATION YANG SESUAI DENGAN KULIT WAJAH

Hai darlinggsss!!! Siapa kat sini yang macam saya? Baru nak jinak-jinak dengan makeup? Selama ni makeup jugak, cuma tak ambil tahu sangat dengan barang-barang makeup yang kita guna. Asal nampak lawa, kira okeylah kan. Kenapa pemilihan foundation shade ni sangat penting? Sebab paling utama ialah penggunaan warna foundation yang salah akan buatkan muka kita akan nampak tersangat berbeza dan tak natural. Bayangkan kalau kulit wajah kita jenis sawo matang, kita pakai shade yang cerah atau untuk kulit jenis kuning langsat, bukan ke nanti wajah kita nampak macam tersimbah cat? So, kali ni saya nak share langkah-langkah untuk kita pilih warna atau “shades” foundation yang paling sesuai dengan kita.


hta3

LANGKAH 1 : KENALPASTI TENTANG KULIT KITA
1) Ketahui dan Fahami Warna Dasar Kulit (undertone skin)
Untuk pengetahuan uolls, kurang tepat kalau kita hanya tengok pada permukaan kulit sahaja sebabnya permukaan kulit boleh berubah warna disebabkan faktor persekitaran macam sunburn atau parut jerawat dan sebagainya. Akan tetapi, kalau uolls dapat kenalpasti warna dasar kulit,  ianya sangat membantu uolls untuk dapatkan warna foundation yang paling atau hampir sesuai dengan tona kulit wajah. Berikut terdapat 3 jenis warna dasar kulit :
  1. Sejuk (Cool) : Kulit cenderung berwarna biru, merah atau pink
  2. Hangat (Warm) : Kulit cenderung berwarna emas, kuning atau peach
  3. Natural  : Kulit mempunyai kombinasi warna sejuk dan suam
2) Tentukan Warna Dasar Kulit Uolls
Ada beberapa cara dan teknik untuk kenalpasti warna dasar kulit kita. Antara test yang boleh dibuat ialah dengan menilai dan kenalpasti warna rambut dan mata, warna apa yang paling match atau sesuai pada uolls untuk dilihat, bagaimanakah uolls apabila berada di bawah sinar matahari dan apakah warna urat darah anda (veins)
  1. Warna dasar kulit adalah sejuk apabila uolls mempunyai warna rambut hitam (pure black), coklat atau perang (blonde) digabungkan dengan warna mata kehijauan, biru atau kelabu. Manakala untuk warna dasar kulit hangat apabila uolls memiliki warna rambut hitam, perang (auburn) atau perang kemerahan digabungkan dengan warna mata hazel, coklat atau amber.
  2. barang kemas perak (silver) akan kelihatan sangat padan dan sesuai untuk uolls yang mempunyai kulit dasar sejuk manakala untuk kulit dasar hangat akan lebih kelihatan padan/match dengan barang kemas daripada warna emas (gold). Bagi kulit dasar natural pula, takde masalah untuk pakai silver atau gold sebab kedua-duanya sangat sesuai untuk uolls yang mempunyai kulit jenis ini.
  3. Kulit dasar sejuk akan lebih cenderung untuk bertukar pink, kemerahan atau terbakar (sunburn) dengan cepat apabila berada di bawah sinaran matahari yang kuat. Kulit dasar hangat pula akan menjadi keperangan dan lebih gelap (bronze/tanned) apabila berada di bawah sinar matahari
  4. Kulit dasar sejuk memiliki urat darah berwarna biru pada pergelangan tangannya, urat darah berwarna hijau untuk kulit dasar hangat dan urat darah berwarna biru kehijauan untuk kulit dasar natural.
s-7b9c8f609536d1717b8da3e1c09a3f57b3d7577e

140404_foundation-skintones

3) Tahu dan sesuaikan foundation terbaik untuk jenis kulit anda
Secara basic, ramai yang tahu kulit terbahagi kepada beberapa jenis iaitu berminyak atau kering atau kombinasi. Sesetengah daripada kita turut memiliki kulit jenis sensitif atau normal. Jenis kulit tak membantu untuk pemilihan warna foundation, akan tetapi maklumat ini sangat diperlukan untuk tentukan jenis foundation yang boleh atau paling sesuai untuk dipakai.
  1. Kulit jenis berminyak : Pilih matte finish foundation atau oil-free liquid (bebas minyak) foundation atau powder foundation.
  2. Kulit jenis kering : Pilih mosturizing atau hydrating cream foundation atau stick foundation
  3. Kulit jenis sensitif : Pilih hypoallergenic dan scent-free foundation
  4. Kulit jenis kombinasi : Powder Foundation lebih sesuai
  5. Pilih foundation yang menawarkan litupan penuh (full coverage) atau litupan sederhana (medium coverage) sekiranya mempunyai tona kulit tidak sekata (uneven complexion) dan inginkan foundation tersebut cover keseluruhan kulit wajah. Pemilihan coverage ini sangat penting untuk tentukan sejauh mana wajah kita akan kelihatan natural apabila kita mengaplikasikannya.
  6. Untuk kelihatan natural atau mempunyai tona kulit wajah yang sempurna, dapatkan foundation yang menawarkan litupan ringan (sheer coverage).
  7. Dapatkan foundation yang mempunyai SPF kerana ianya turut membantu dalam melindungi kulit wajah daripada sinar UVA dan UVB

LANGKAH 2 : MISI MENCARI WARNA FOUNDATION YANG PALING SESUAI
1) Gunakan maklumat warna dasar kulit yang diperoleh tadi untuk cuba beberapa warna/shades foundation
Untuk jimatkan masa, uolls dah boleh survey atau mengambil kira (consider) warna-warna atau shades foundation yang bakal dicuba bila berada di dalam farmasi atau makeup store nanti dengan menggunakan maklumat warna dasar kulit yang telah diperoleh awal tadi.
  1. Warna dasar kulit sejuk : pilih foundation dengan warna asas (base) rose, merah atau biru serta uolls boleh consider untuk cuba warna/shades foundation koko, rose atau porcelain
  2. Warna dasar kulit hangat : Pilih foundation dengan warna asas (base) emas atau kuning serta uolls boleh consider untuk mencuba warna/shades foundation caramel, golden, tan, shestnut atau beige
  3. warna kulit dasar neutral : uolls boleh consider untuk mencuba warna/shades foundation kuning langsat (buff), nude, ivory atau praline
2) Pilih makeup store, pharmacy outlet, atau department store yang mempunyai servis dari perunding kecantikan
Untung sangat kalau uolls boleh dapat bantuan daripada perunding kecantikan untuk pilih warna foundation yang sesuai. Biasanya perunding kecantikan ini banyak kat bahagian counter products macam MAC, NARS, BOBBI BROWN dan sebagainya. Kalau takde perunding kecantikan, uolls boleh pergi ke outlet yang ada sediakan tester product. Uolls boleh ambil masa sebaiknya untuk cuba satu-satu foundation tester yang disediakan. Kalau tak yakin, uolls boleh pergi ke outlet yang sediakan polisi pemulangan (return policy) yang mana foundation boleh ditukar kalau tersalah pilih warna/shades.
3) Cuba beberapa jenis warna/shades foundation
Berdasarkan maklumat undertone skin tadi (warna dasar kulit), uolls boleh cuba satu-satu warna/shades foundation yang dah disenarai pendek atau yang paling hampir dengan tona kulit. Lepastu, dengan menggunakan tester yang disediakan, cuba sapukan atau calitkan (dabbing) foundation pada rahang muka. Tona kulit pada rahang lebih tepat dengan warna dasar kulit dan akan tonjolkan perbezaan atau persamaan dengan warna kulit pada leher. Sekiranya outlet tak mempunyai tester, cuba letakkan botol foundation diantara rahang muka dengan leher dan tengok adakah tone warna rahang dengan leher tu sama ataupun tak.
Sama ada mengaplikasikan tester atau sekadar letakkan botol dekat dengan rahang wajah, pastikan uolls membuatnya dekat dengan tingkap atau pintu outlet (bagi outlet yang berada diluar dan bukan di dalam shopping complex) sebabnya dengan cara ni sangat bantu buatkan warna foundation nampak lebih natural atau sesuai/cocok dengan kulit wajah ataupun tak
4) Pilih foundation yang paling tepat atau hampir sama dengan kulit wajah uolls
Foundation yang terbaik adalah foundation yang seolah-olah tak kelihatan bila diaplikasikan pada wajah atau lebih tepat nampak natural. Foundation tak sepatutnya nampak menonjol pada wajah seolah-olah kita menempekkan tepung. Tugas foundation adalah seperti canvas yang lembut sebagai asas untuk aplikasi bahan makeup yang lain seperti concealer, blusher, finishing powder. Gunakan rahang wajah untuk memilih warna foundation yang boleh diadun cantik pada wajah. Foundation yang terbaik adalah yang mampu untuk menyamarkan atau melindungi cela atau kemerahan pada wajah di samping untuk terus kelihatan natural

LANGKAH 3 : OLAH WARNA/SHADES FOUNDATION
Langkah mengolah warna foundation ini dibuat sekiranya warna atau shades foundation yang kita beli atau peroleh terlalu gelap atau terlalu terang dengan kulit wajah kita atau kita mahu untuk bertukar dengan warna/shades foundation yang berbeza tanpa membeli shades foundation yang baru.
Untuk foundation yang terlalu gelap bagi kulit kita dan kita ingin untuk buatnya nampak lebih cerah atau untuk buatkan warna foundation lebih serasi/match dengan kulit wajah, salah satu caranya adalah dengan mengaplikasikan foundation tersebut dengan span basah (jangan menggunakan jari). Atau uolls boleh cuba campurkan foundation tersebut dengan moisturizer (pelembap), primer foundation, foundation yang lebih cerah (campurkan kedua-dua foundation sekali), concealer ataupun dengan finishing powder.
Untuk buatkan foundation nampak lebih gelap (sekiranya uolls beli foundation terlebih cerah dari kulit wajah), tambahkan blusher atau concealer pada foundation atau campurkan foundation dengan bronzer atau gabungkan foundation yang cerah tadi dengan foundation yang lebih gelap atau tinted moisturizer (pelembap berwarna)
Untuk menukar warna foundation pula yang mana warna foundation tersebut tak sesuai dengan warna dasar kulit (undertone skin), uolls boleh olah warna foundation tu untuk jadi lebih match dengan undertone skin. Caranya, bagi mendapatkan undertone berwarna kuning, tambahkan kunyit. untuk pink atau biru undertone, tambahkan blusher yang berwarna pink ke coklat. Untuk buatkan foundation warna nampak lebih kecoklatan, tambahkan serbuk koko.

sumber : skinhealty


Sunday, February 18, 2018

Pemilihan warna Tudung mengikut Kulit

Meh sini kita kenalpasti apakah warna tudung yang sesuai untuk kulit..  Akak tau selama ni uolls hentam je kan pakai Tudung warna ape,asal kena dgn warna baju... Ehh akak pun sama jugak macam uolls

Jom baca

❤ Kulit putih  ❤

Orang yang mempunyai kulit putih dan cerah amat beruntung kerana boleh mengenakan kebanyakkan warna tanpa sebarang masalah.
Warna yang sesuai untuk orang berkulit cerah adalah warna-warna solid seperti hijau, merah, hitam dan biru. Namun harus dihindari warna-warna pastel yang terlalu lembut seperti baby blue, soft green atau kuning cair. Warna putih juga harus dielakkan kerana akan membuatkan wajah anda kelihatan pucat.

❤ Sawo matang ❤

Untuk anda yang berkulit sawo matang, warna pastel dan warna gelap adalah pilihan yang baik. Memilih warna lavender dan maroon akan membuatkan muka anda lebih cerah dan cantik. Sila hindari warna-warna yang seakan warna kulit anda iaitu warna coklat dan juga warna yang terlalu terang seperti kuning.

❤Kuning langsat ❤

Bagi anda yang mempunyai kulit kuning langsat sangat sesuai mengenakan tudung berwarna cerah seperti pink,biru dan kuning. Warna-warna ini akan membuatkan wajah anda lebih segar dan akan menyerlahkan kecantikkan wajah anda. Warna-warna yang harus dielakkan ialah coklat, oren, kelabu, hitam dan gold kerana akan membuatkan wajah anda nampak kusam.

❤ Kulit gelap ❤

Anda yang berkulit gelap selamat dengan warna-warna pastel atau keemasan kerana akan mencerahkan kulit anda. Sila hindari warna-warna malap dan gelap seperti hitam, coklat dan oren gelap kerana akan membuatkan kulit anda menjadi semakin gelap.

Pemilihan warna yang tepat bukan sahaja dapat menyerlahkan kecantikkan anda tetapi dapat menaikkan mood anda sehari- harian.

Sekian tips pemilihan warna tudung dari.

Friday, January 5, 2018

Tips foundation tidak bercapuh

Tips foundation tidak bercapuh atau 🎂 makeup, semua langkah2 ni wajib, save ok...

Sebelum makeup:
1. Cuci muka
2. Scrub buang kulit mati (2 kali seminggu)
3. Toner
4. Moisturizer
5. Face mist
6. Primer (tgk jenis kulit/keadaan kulit semasa)

Semasa makeup:
1. Corrector dahulu utk bahagian bermasalah
2. Foundation sebaik2nya pakai sponge (damp) yg original k... dap dap bukan tarik...
3. Concealer selapis je
4. Kalau nak pakai cream contour/highlight waktu ni lah... blend pun dap dap je...
5. Baking bawah mata dan T-zone dgn loose powder 1-2 minit (sementara boleh lah lukis kening dan buat bahagian mata kalau belum)
6. Set bahagian muka lain dgn powder... dap dap jangan tarik
7. Bronzer, blusher & highlighter powder

***Elakkan cream makeup atas powder (pastikan cream contour/cream highlight dah letak atas muka, baru guna produk powder last sekali)

Selepas makeup:
1. Face mist lagi/setting spray
***tips penting terus kipaskan dgn kad keras utk kunci makeup

Rajinkan tgk video dptkan tips2 dan review produk2 di YouTube ok...
Kebanyakan MUA di YouTube kalau dia ckp honest review/not sponsored tu mmg jujur review dia...

Lain orang lain ragam, lain orang lain cara makeup, kalau x setuju dgn tips saya, boleh teruskan cara sendiri k... PEACE

Selamat mencuba 💕

credit : Paris levine

Tuesday, December 12, 2017

CARA MEKAP YANG BETUL & BAGI MEKAP TAHAN LAMA

Korang yang baru nak main main dengan alat makeup, baru nak belajar belajar makeup tu kan.
Penting untuk korang tahu step yang betul dalam bermekap supaya hasil nanti lebih kemas, lepas tu takdela bercapuk muka tu nanti.

Jadi macam mana nak mula? Meh nak share apa yang perlu 🙂

(1) PELEMBAP

Pelembab penting kerana berfungsi melindungi kulit dari kotoran dan pencemaran di luar, serta melembapkan kulit.

Pilih pelembap yang sesuai dengan kulit sama ada dalam bentuk water based, oil based

(2) SERUM & ESSENCE

Item ini depends kepada keadaan kulit korang.
Kedua dua produk ni banyak fungsinya terutama dari segi merawat kulit dari dalam.

Kalau korang dah masuk 30-an, bawak-bawaklah pakai serum, kalau takut kulit cepat tua dan berkedut.

(3) PRIMER

Primer ni antara step penting yang tak boleh skip tau kalau nak mekap korang tahan lama.

Bergantung kepada jenis primer yang korang guna, mekap akan bertahan berjam jam tanpa cair dan bercapuk. 

Primer  bertindak sebagai ‘base’ yang akan membuatan mekap ‘cling’ pada kulit lebih lama.

(4) CONCEALER

Concealer ni tak wajib kalau kulit korang cantik elok je, tapi kalau dah penuh dengan segala cela macam bekas parut jerawat, mata panda haruslah pakai concealer.

Concealer ni pekat likat berbanding foundation, jadi apply sedikit jer pada tempat yang problem, dan blend sehingga cela tak kelihatan.

Untuk korang yang jenis kulit cerah hingga kuning langsat boleh pilih concealer yang mempunyai tone kuning, untuk kulit sawo matang hingga gelap boleh pilih tone kemerahan.

(5) COMPACT / LOOSE POWDER

Tujuan utama powder ini adalah untuk menghilangkan kesan lekit pada foundation khususnya foundation jenis cecair.

Ia berbeza sedikit dengan jenis two-way cake di mana ia adalah bedak kompak yang boleh digunakan sebagai foundation dan juga loose powder.

Nak pakai ke tak nak, terpulang pada korang.

(6)PEMILIHAN FOUNDATION

Memilih foundation yang betul salah satu langkah penting untuk bagi mekap tahan lama.

Pilih foundation yang betul berdasarkan
jenis shades,  coverage, dan juga finishing yang tepat.

Untuk nak bagi mekap tahan lama boleh pilih foundation yang berjenis long wearing

(7) SETTING/ MAKEUP SPRAY

Last step yang sangat penting, tapi ramai yang pandang remeh.

Finishing spray ini bertindak sebagai final touch yang akan bantu ‘hold’ kesemua produk mekap yang telah diletak atas kulit.

Fungsi finishing spray buat mekap nampak lebih glowing dan fresh. Korang boleh cari finishing spray yang boleh beri kelembapan pada kulit sekali.

.
.
Untuk bagi mekap tahan lama dan tak bercapuk, yang sebaiknya kita jaga kulit dari dalam.

Step basic penjagaan kulit wajah seperti mencuci muka, pakai toner, serum, skrub dan pelembap adalah step wajib.
Bila skin dah flawless automatik makeup pun lebih
cantik.

Monday, August 14, 2017

Perkahwinan Diraja Puteri Johor, Tunku Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim

JOHOR BAHRU - Perkahwinan Diraja Puteri Johor, Tunku Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim bersama pasangan pilihannya, Dennis Muhammad Abdullah hari ini mencuri perhatian seluruh rakyat.

Majlis dimulakan dengan istiadat pertunangan kemudian disusuli akad nikah bermula jam 10 pagi tadi di Istana Bukit Serene yang dilaksanakan secara tertutup.

Mencemar duli Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menaiki kenderaan Rolls Rocye memasuki perkarangan istana kira-kira jam 8.45 pagi.

Turut kelihatan kenderaan yang membawa Tunku Panglima Johor Tunku Abdul Rahman dan Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar serta Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail tiba 9.47pm.

Antara keluarga diraja yang mencemar duli menghadiri Istiadat Pernikahan puteri tunggal Sultan Johor itu termasuk Tengku Puan Pahang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Iskandar dan Raja Dihilir Perak Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris Shah.

Kerata yang membawa Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dan Speaker Dewan Undangan Negeri Johor Tan Sri Mohamad Aziz turut kelihatan.

Tidak ketinggalan peminat keluarga Diraja Johor yang sama-sama tidak mahu melepaskan peluang menyaksikan detik istimewa hadir diperkarangan istana.

Orang ramai boleh mengikuti istiadat persandingan secara langsung di Bilik Singgahsana, Istana Besar Johor Bahru malam ini menerusi layar gergasi yang disediakan di Dataran Bandaraya dan ba­ngunan Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB).