Monday, May 4, 2015

hobi di masa lapang ( MAKEUP )

asalamualaikum


setelah lama menghilangkan diri akhirnya dapat jugak update blog yang dah lama bersawang nie. fuh... fuh... tiup habuk. huhuhu. sebab sekarang jarang update blog sebab kerja. ye saya kerja sementara nak tunggu tawaran sambung belajar. alhamdulilah sebab nak cari pengalaman kerja sama. boleh la nak shopping, tak payah nak mintak duit dekat ayah lagi.

sebenarnya saya nak kongsi hobi yang dah jarang saya buat. hobi makeup. ya sebelum nie ada juga buat entry makeup. haha sila la cari dalam blog nie. nak bagi link line slow la pulak. nak upload gambar pun susah. sad life.

baru nie saya ada cuba satu makeup la. makeup barbie doll. tapi tak macam doll pon. hahaha sebab baru jinak-jinak nak mencuba. insyaAllah bila korang tengok gambar mesti tak lalu makan sebulan. so dah jimat duit makan sebab ada gst. hahaha ni la gambar dia.



sekarang saya nak cerita tentang makeup nombor dua pulak. makeup nie bila korang nak keluar jalan jalan okay la sebab dia sangat simple dan tidak terlalu tebal. macam natural beauty orang kata. makeup nie memang sesuai untuk ke kelas, kerja dan macam macam lagi la. nie dia gambar yang kedua.





makeup yang ketiga pulak korang boleh guna untuk tunang. tak payah makeup tebal sebab tunang nie kita buat simple aja, kalau buat grand kahwin nanti hilang seri uallls. hahaha. tapi itu bagi pendapat saya la. kalau boleh memang nak simple aje makeup tunang tu. okay nie gambar dia. nie gambar terakhir.





akhirnya tamat sudah cerita saya yang tak berapa hebat nie. kalau ada siapa nak tutorials makeup orang boleh comment dekat bawah ye. #muahciked villagepeople

3 comments:

  1. ok dah ni ..
    jimat tayah nk suh org mekapkan dah ..hihi
    nnti bole buat tuto :)


    btw,

    jemput join GA MG sempena mother's day :)
    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2015/05/mothers-day-giveaway-sponsored-by.html
    tqsm! ^__^

    ReplyDelete
  2. wuwuwuw best la tau mekap. T_T

    ReplyDelete