Thursday, October 8, 2015

OVERNITE PART 1

asalamualaikum  tak jawab dosa kalau jawab sayang.....


hola hola chiki chiki boom. saya dah kembali baru ada masa nak update blog kesayangan nie. kerja yang lecture bagi tak siap lagi. stress betul la. nasib boleh update dengan blog kesayangan nie. hah saya nak cerita pengalaman ketika belajar. bohong la kalau students tak pernah sewa  kereta untuk overnite di luar. asyik terperap dalam hostel ja. bosan gila. hahahah jadi minggu lepas kami sewa kereta Alza dan seramai 6 orang MIMI,SURAYA ,AHIRAH, SYERA, BALQIS & SAYA kami bercuti di sekitar Alor setar sahaja.


kami bertolak dari perlis pukul 4 petang. kira dalam pukul 5: 30 petang kami berhenti makan di tesco mergong. target kami sebernarnya nak ke mall yang baru di buka di alor setar iaitu Aman Central. memang havoc la ramai gila orang kami pergi second day. memang sale kaw kaw punya. jatuh air mata tengok sale and i think this " shopping till we drop " hahaha memang shopping habis habisan la.  tapi nak cari parking memang susah. berapa round kena pusing baru boleh parking.  letih gila la nak cari parking. dah dapat parking nak kena jalan ke mall plak. errrrr nasib best sebab ada sale.  maaf le nak letak gambar banyak banyak dok buleh line internet slow supo siput.






bila girl bershopping tahu tahu ler lama gila. sampai dekat aman central dah malam lebih kurang 8:30 malam. kira lama gila kami dalam mall. sampai mall nak tutup la kami shopping. saya pulak borong novel dekat popular hihihi. saya kurang minat nak shopping baju. hihihi  lepas habis shopping lebih kurang pukul 11 lebih kami pergi pusat karaoke ambik selama 2 jam lebih jugak la hilangkan suara. hahaha.  lupa nak bagi tahu lagi satu ada sorang budak laki yang join kami tapi dia naik moto ler.


lebih kurang pukul 1 lebih kami habis karok dekat sana. oppss lupa nak bagitahu nama tempat tu ketupat karaoke. lepas habis karaoke kami semua gerak ke jitra makan dekat tanah merah. ingat nak tidur dalam kereta tapi Allhamdulilah ada orang bagi tumpang rumah tido. terima kasih kepada HISYAM huhuhu.

okay sampai disini saja saya boleh cerita tunggu sambungan part 2 pulak yer.....



No comments:

Post a Comment