Sunday, May 19, 2013

kenapa remaja gagal

asalamualaikum love.

pada pagi yang sunyi nie pah nak menceritakan pada semua yang sudi baca blog pah. pah terharu la jugak ada yang sudi baca blog pah yang tak seberapa.

back to the topic. kenapa remaja masa sekarang tidak tumpukan perhatian dalam kelas?? yeahhh sebagai seorang pelajar pah tahu kenapa sebab pah susah juga nak tumpukan perhatian. hal ini berlaku kerana pelajar kurang tidur di rumah jadi mereka akan tidut di dalam kelas. ehm ehm pah pun selalu tidur lewat.

sebab yang kedua. remaja tidak faham apa yang diajar oleh guru. jadi mereka akan bercakap dan tidur. sebagai seorang guru perlu mengambil perhatian juga. pah juga seorang remaja dan pah juga mengalaminya...

sebab yang ketiga. remaja tidak akan menumpukan perhatian jika seseorang guru yang hanya bercakap dalam bahasa inggeris dalam pembelajaran. remaja yang kurang memahami akan cepat bosan. jadi guru wajar mengunakan dwibahasa.

sebab yang terakhir. guru yang lembut dengan anak muridnya. seorang guru perlu tegas dengan pelajarnya agar dapat menumpukan perhatian.

jadi sampai disini saja lah pah dapat menceritakan kepada semua. bye

No comments:

Post a Comment