Monday, November 25, 2013

PULAU PANGKOR PART 1

asalamualikum

aku nak cerita tentang percutian aku di pulau pangkor. walaupun dah lama aku ke sana tapi tetap bestlah. serius first time aku ke pulau pangkor. aku ke sana dengan family aku. mak sedara aku pun ikut sekali. kira dua buah kereta la.

kami mulakan perjalanan kami pada waktu pagi. mak aku sediakan sarapan untuk makan la. kira best la waktu tu. semangat aku bangun awal. padahal aku yang paling malas bangun pagi. hahaha rahsia dah terbongkar. kami semua berhenti makan dekat R&R Gurun. kalau korang nak datang kedah korang akan nampak lah R&R

see gambar di atas. hahaha jimat duit sikit kalau korang bawak bekalan sendiri.gambar ni tangkap curi-curi. lepas makan kami rehat dulu biasa la kalau bawak budak-budak nak tukar lampin la. selepas semua siap kami bertolak. 

aku bagi tips dekat korang yang nak jalan jauh. korang kena lah charge bateri fon korang bagi penuh. korang boleh dengar lagu, main game dan selfie. korang juga boleh bawak komik tapi kalau bawak novel jangan baca dalam kereta sebab pening nanti.. itu bagi aku lah.  bila dah sampai perak kami sesat pulak nak cari tempat nama LUMUT penat jugak la dalam kereta pusing-pusing dekat perak. 

akhirnya kami sampai dekat TELUR BATIK. kami semua setuju nak tidur dekat sana. bila sampai sana korang boleh pilih chalet mana yang korang suka ataupun HOTEL MARINA dekat jer dengan teluk batik. so kami pilih chalet depan dengan pantai. 


cantikan? rasa tenang ja kalau dekat sini. selepas rehat kami mandi dekat laut. chalet dia terbaik lah cantik ja. macam dok rumah sendiri ja. ada dua bilik. ada penghawa dingin. memang terbaik. okey nantikan bahagian dua pulak yer. bahagian dua menarik kerana......... nantikan yer

3 comments:

  1. Oh wow beach.. Its been awhile since I went to any beach, I missed the wind there and such a beautiful morning sunset view subhanAllah ^^

    ReplyDelete
  2. owh, pulau pangkor tu hometown eda. hehe..
    teringat haritu g picninc kt teluk batik dengan classmate. rindu... :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. @edajohari WAH bestnya kampung dekat P.Pangkor.

      Delete