Tuesday, November 26, 2013

PULAU PANGKOR PART 2

asalamualikum.... bertemu kembali kita di ruangan ini. hihihi seperti yang saya janjikan kepada anda semua. ohw stop ayat poyo gila okey. aku nak cerita my vacation bahagian dua. selepas rehat kami mandi manda dekat laut la. tapi gambar tak dak sebab my note book gila kebanyakan pic terpadam so ada sikit ja la pic untuk tatapan anda semua.

selepas mandi manda kami bersiap jalan-jalan nak shopping dekat  pekan Lumut. belum ke pulau pangkor lagi. kami semua jalan-jalan masuk kedai tu keluar kedai sana. hahaha aku hanya ikut saja. orang laki dekat luar kedai tunggu ore pompuan shopping. korang tahu apa aku buat dalam kedai?


yeahhh snap pic la. muka hitam main panas ja kerja aku. kalau korang  nak beli cenderamata dekat sini murah ja. aku ada beli untuk kawan-kawan. mak dan mak sedara aku beli ikan bilis? hah murah tahu jadi aku cadangkan korang cuti dekat PULAU PANGKOR. masa dekat jeti lumut korang akan jumpa suatu tempat yang menarik jap nak bagi gambar.








see cantikan? rugi kalau korang tak datang sini. rasa macam titanic ja duduk dekat sini. hahaha perasan sekejap tak kan tak boleh? selepas jalan-jalan kita orang  balik chalet dan berehat untuk aktiviti seterusnya pada keesokan hari.

pada keesokan hari kami pergi ke pekan lumut untuk membeli tiket. serius murah pergi balik. tapi aku tak ingat la harga dia. yang pasti murah. best owhh naik feri. budak yang tak pernah naik feri. huhuhu


yang itu mak dengan abang aku. dalam feri nie tak ada orang sangat sebab ada dua jeti kalau tak silap aku dekat dengan Hotel Marina. bila korang sampai dekat jeti PULAU PANGKOR korang jangan terkejut pulak kalau orang datang serbu. orang yang datang serbu tu sebab nak promo kereta sewa diaorang la. jadi aku syorkan korang guna ja perkhimatan yang disediakan. macam pemandu perlancong la. korang tengok ja van berwarna pink. yeah that right warna pink.

van itu akan bawak korang lima tempat untuk dilawati. tapi korang kena tahan panas la sikit yer van tak ada penghawa dingin. mula meraka akan bawak ke tempat bersejarah. korang ingat perjanjian pangkor? tak ingat? buka buku yer tak pun goggle je.


hahh nie pic dia. orang panggil kota belanda. kami datang jap ja. lepas tu kami terus ke GELARI PANGKOR. best jugak la walaupun sederhana ja tapi cukup cantik.


kami jugak ke tokong china. memang dalam rangcangan pemandu semua orang yang dia bawak akan singgah di sana. so apa lagi snap a pic la.


pic buruk. kami jugak di bawak ke kilang buat sate ikan. dekat sana kalau nak beli memang murah. tapi yang nie pic tak dak sebab lupa nak ambik pic. hihihi. last kami di bawak ke pantai serius memang cantik. indah sungguh Ciptaan ALLAH S.W.T. pic nie diambil oleh aku menggunakan kamera handset ja.



serius cantik tempat nie. airnya jernih gila. nak tunjuk pic tapi pic terpadam hanya ada yang ini je, sobs sobs. kalau korang nak snokerling nak naik banana boat semua ada macam-macam ada. dekat sini betis aku luka sebab terlampau best sangat tak nampak batu tajam. lekat parut la jugak. huhuhu aku ada tinggal kan jejak aku dekat sana hahaha. cermin mata tu 8 himggit jer


okay sampai sini ja. aku nak cerita. kalau tidak aku nak cerita cuti aku dekat cameron tapi pic hilang. nak buat macam mana. bye-bye

p/s: sebernarnya pic tu terpadam. aku yang terpadam. hihihi

2 comments:

  1. hurm..pulau pangkor laa salah satu pulau yang saya tak pernah pegi lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete